Dergi Bursa Şubat/Mart 2014 - page 74

72
aşk masası
love the table
Aşkla sunulan lezzet
Bu bir reklam haberdir
This is an advertising news
Seasoned with love
En umursamaz görünenlere bile aylar önceden planlar yaptıran,
en romantik mekânları araştırıp rezervasyonlar yaptırmaya teşvik
eden “14 Şubat Sevgililer Günü”... Bugün için kimilerine göre
evde, mum ışığında yenen bir yemekten daha güzel bir plân
yoktur. Böyle düşünüp “aşk yemek de ister” diyenler ve “Sevgililer
Günü”nde, sevgilisine kendi elleriyle yemek hazırlayarak; baş
başa romantik bir akşam geçirmek isteyenler için, aşk kadar sıcak
bir yemek tarifi...
“February 14th, Valentine’s Day” which gets even the most indifferent
ones to plan months ahead, to search for the most romantic places for
making reservations… For some there is no better plan than a dinner
at home with candles. If you are one of them and you think “love needs
food”, if you want to prepare a meal with your own hands for the one
you love on Valentine’s Day”; spend a romantic evening alone, here is
a recipe as hot as love…
Steak Fillet on Eggplant
Bed
Ingredients:
200 gr steak fillet
100 gr roasted eggplants
2 green peppers
30 gr butter
½ pita bread
1 table spoon yogurt
1 tomato
1 tea spoon salt
1 tea spoon chili pepper
Instruction:
Cook the sliced steak fillet in
a pan. Add the diced green
peppers and toss around with
butter before adding the roasted
eggplants. Season with salt and
chili pepper. Put the eggplants
you prepared in a deep dish
and place the previously cooked
steak fillet pieces on the top.
Grill both sides of half a tomato
and green pepper. Serve with
pita bread and yogurt. The secret
ingredient is love you sprinkled…
Bon appetite.
Patlıcan Yatağında
Bonfile
Malzemeler:
200 gr bonfile
100 gr közlenmiş patlıcan
2 adet sivri biber
30 gr tereyağı
½ tırnak pide
1 kaşık yoğurt
1 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Dilim halindeki bonfileler
tavada kızartılır. Daha sonra
küp doğranmış biberler
eklenir ve tereyağında biraz
çevirdikten sonra közlenmiş
patlıcan ilave edilir. Tuz
ve pul biber de eklenerek
lezzetlendirilir. Hazırlanan
patlıcanlar çukur tabağa
koyulur. Üzerine bonfile
dilimleri dizilir. Yarım domates
ve sivri biber, ızgarada ters
düz pişirilerek üzerine eklenir.
Yoğurt ve pide ile servis edilir.
Yemeğin sırrı ise hazırlarken
içine kattığınız sevgide…
Afiyet olsun.
Şef Sercan Yavuz
The Winston Brasserie
1...,64,65,66,67,68,69,70,71,72,73 75,76,77,78,79,80,81,82,83,84,...132
Powered by FlippingBook