Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

2023 Eğitim Başkenti Bursa

“Yıl 2023. Cumhuriyetimizin 100. yılında Bursa, Eğitimin Başkenti unvanını iyice pekiştirmiş durumda. 2023 yılının ilk ayında açılan Osmanlı Enstitüsü ve Bizans Enstitüsü yurt içi ve yurt dışından onlarca akademisyeni bir araya getirdi!”

“29 Ekim tarihinde yapılan “Geçmişten Bugüne Bursa ve Eğitim” konulu panel Bursa’nın en büyük katılımlı panellerinden biriydi. Panelin yapıldığı salona giremeyenler, paneli evlerinde televizyondan canlı olarak izlediler. Türk televizyon tarihinde bu bir ilk… Bir panel, dizilerden daha fazla izlenme oranını yakaladı. 8 milyon nüfuslu Bursa’da okuma yazma bilmeyen tek bir kişi yok. Türkiye’nin gazete ve kitap okuma oranı en yüksek ili Bursa. Her eve mutlaka bir basılı gazete girerken, İnternet üzerinden takip edilen mutlaka iki gazete var. Bursa’da 2020 yılında açılan Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük kütüphanesi Bursa Kütüphanesi, üçüncü yılında 34 milyon kayıtlı kütüphane üyesine ulaşmış durumda. Ayrıca İnternet üzerinden kayıtlı 120 milyon üyesi daha var. Üniversite ve sanayi işbirliğiyle yapılan Bilim ve Nanoteknoloji Merkezi çıkardığı yeni ürünlerle Bursalılara faydalı olmakta. Merkez aynı zamanda bilgi ihracatı yapıyor.”

Çocuk

Daha yazacak çok şey var. Bazıları için hayal olabilir. Bence yapılması mümkün… Sadece enerjimizi doğru zamanda, doğru yere harcamamız gerekiyor. Ülkemizde 15 milyona yakın öğrenci var. Eğitim almakta olan bu genç nüfus, birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla. Ancak bakıyoruz ki, gelişmiş ülkelerde eğitime ayrılan iş günü Almanya’da 220 gün, Japonya’da 240 gün. Bizim ülkemizde eğitim 180 iş günü. Biz gelişmiş olarak Almanya ve Japonya’dan daha mı gelişmiş bir ülkeyiz?

Önerim ve isteğim ülkemizdeki eğitim iş gününün 180 günden, 240 güne çıkarılması. Bu konuda öğretmenlerimiz arasında bir referandum yapsak ve öğretmenlerimize: “Ülkemizdeki eğitim iş gününün 180’den, 240‘a çıkmasına Evet mi? Hayır mı? diye sorsak sizce ne derler? Başka bir ifadeyle; üç aylık tatil yerine 40 günlük bir tatil yapacaksınız, ne dersiniz!

Fazla çalışmadan, emek harcamadan ve kendimizi geliştirmeden 2023 yılına hazırlanamayız. Eğer bunları yapamazsak 2023 yılında biz yine aynı şeyleri konuşuruz: sınavları ve üşüyoruz, açız diye yardım çığlıkları atan gençleri… Umutsuz ve gözlerinde ışık olmayan gençlere “Hadi yapabilirsiniz” gazını vererek geleceğimizi kurtarmaya çalışırız. Yani kendimizi kandırırız. İstatistiklerle konuşmak gerekirse; yıl 1948, kişi başına düşen gelir, Kore‘de 65 dolar, Japonya’da 130 dolar ve Türkiye’de 200 dolar. Yıl 2007, Kore ‘de 24.000 dolar, Japonya’da 40.000 dolar, Türkiye’de 4.000 dolar. İnanmayanlar Birleşmiş Milletlerin internet sayfasına girip bakabilirler.

Bizim çalışmaya, üretmeye ve gençlerimizi eğitmeye ihtiyacımız var. Ben elimden geldiğimce gençlerin eğitimleriyle ilgileniyorum. İddia ediyorum gençlerimize önce dinleme ve düşünme eğitimi verirsek, birçok sorunumuzu daha hızlı çözmüş olacağız. 2023 yılında Bursa’yı Eğitim Başkenti yapmak için ben hazırım, ya siz?

Bu da ilginizi çekebilir
Kapalı
Başa dön tuşu