Dergi Bursa Ocak 2016 - page 44

42
Salepli Fincan Tatlısı
Malzemeler
• 1 litre süt
• 2 çay bardağı toz şeker
• 2 çay bardağı un
• 1 paket tek içimlik salep
• 1 yemek kaşığı margarin
• Hindistancevizi
Yapılışı
Süt, un, toz şeker ve salebi
bir tencerenin içerisine koyup
karıştırın. Ocağın üzerine alın ve
kaynayıp kıvamı koyulaşıncaya
kadar sürekli karıştırarak
pişirin. Kıvama gelen salepli
muhallebinin içine margarin
ekleyin ve eriyinceye kadar
karıştırıp, iyice karıştıktan
sonra ocaktan alın. Önceden
su ile ıslatıp hazırladığınız
fincanların içine, elde ettiğiniz
bu karışımı paylaştırın. Oda
sıcaklığında ılındıktan sonra
buzdolabına koyun ve en
az 4–5 saat dinlendirin. Bu
arada derin bir tabağın içine
bolca hindistancevizi dökün.
Muhallebileri fincandan
çıkartırken, muhallebiyle fincan
arasına bir bıçağın ucunu
sokarak hava almasını sağlayın
ki daha rahat çıksın. Fincanları
ters çevirin ve sallayarak
hindistancevizinin üzerine
düşmesini sağlayın. Her tarafını
hindistancevizine bulayıp servis
edin. Afiyet olsun.
(Tarif:
)
Cup Dessert with Salep
Ingredients
• 1 liter of milk
• 2 tea cups of powdered sugar
• 2 tea cups of flour
• 1 pack of single use salep
• 1 tablespoon butter
• Coconut
Recipe
Place milk, flour, powdered sugar
and salep inside a pot and mix
them. Place it on the oven and
cook by mixing continuously until
it takes on a thicker texture. Add
butter inside the milk pudding
with salep and mix until it melts
and after that remove the pot
from the oven. Divide up this
mixture to the cups that you have
previously sprinkled with water.
Place them in the fridge after
they cool down a bit in room
temperature and let it stand
for 4-5 hours. In the meantime,
place lots of coconut inside a
deep plate. Place the tip of a
knife between the milk pudding
and the cup before taking them
outside the cups so that you can
remove them more easily. Flip
the cups down and make the
milk pudding drop down on the
coconut. Mix them thoroughly
with coconut and serve. Bon
appetite!
(Recipe:
.
com)
için 1 kilo soğuk süt, 1 yemek
kaşığı toz salep, 1 çay bardağı
tozşeker ve elbette üzeri için 1
tatlı kaşığı tarçın yeterli oluyor.
Her zaman tarçın ile birlikte
servis edilen salebi evde
hazırlayacaksanız ve eğer çok
seviyorsanız, bu malzemeleri
derin bir tencerede kaynatırken
tarçını içine de katabiliyorsunuz.
Kışın elinizden bırakmak
istemeyeceğiniz sıcacık bir
fincanın içinde dumanı tüterken,
yaz mevsiminin vazgeçilmezi
olan dondurmanın da en etkili
maddesi salep. İnsanoğlunun
yaratıcılığı sayesinde farklı
lezzetlerle bir araya gelerek de
karşımıza çıkıyor. Siz en iyisi,
dışarıdaki buz gibi havaya inat
ev yapımı bir fincan bol tarçınlı
salebiniz eşliğinde pencerenizin
kenarındaki yerinizi alıp,
doğanın sunduğu güzelliklerin
ve şehrin tadını çıkarın.
bilgi hapı
info pill
1...,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43 45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,...100
Powered by FlippingBook