Dergi Bursa Ekim-Kasım 2011 - page 116

114
Hazırlanışı (4 kişilik)
Piliçleri bıçak yardımıyla koparmadan ikiye
bölün. Zeytinyağ, pulbiber ve taze fesleğenle
hazırladığınız sosa bulayın. Piliçlerin içine
kestaneleri sarıp kürdan yardımıyla kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 C fırında 12-15 dakika
pişirin.
Üzerine dökeceğiniz sosu hazırlamak için:
Mantar, taze soğan, çarliston biber ve kırmızı
biberi şeritler halinde doğrayıp zeytinyağda
kavurun. İçine kremayı ekleyip 2-3 dakika
kaynatın. Tuz, karabiber ve damla sakızını
ilave edip pişirin.
Fırından çıkardığınız piliçlerin üzerine sosu
dökün. Haşladığınız penne makarnayla
birlikte servis yapın.
Malzemeler
4 adet piliç göğüs
10-15 adet soyulmuş, kullanıma hazır kestane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dal taze fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı pul biber
1 çorba kasesi mantar
2 adet çarliston biber
2 adet kırmızı yağ biberi
2 adet taze soğan
2-3 adet damla sakızı
1 su bardağı krema
1 çorba kasesi penne makarna
kestaneli lezzetler
Tarif:
Kafkas
Kestaneli
piliç ruloları
1...,106,107,108,109,110,111,112,113,114,115 117,118,119,120,121,122,123,124,125,126,...132
Powered by FlippingBook