Neskar Otomotiv
Ted Bursa Koleji
Teknik Otomotiv

Sarı sıcak Scarlett Johansson

 

Scarlett Johansson
Tam İsmi: Scarlett Johansson Reynolds
Doğum Yeri: New York, ABD
Doğum Tarihi: 22.11.1984

Duru güzelliği ve yer aldığı yapımlardaki başarıları ile adından sıkça bahsettiren bir isim. Çoğu kişiye göre yaşadığımız dönemin Marilyn Monroe’su… Çok küçük yaşta başlayan kariyeri hızlı bir yükselişle zirveye kadar uzandı. Onun için “seksi” kelimesini kullanmak da haksızlık olmaz doğrusu…

Kariyerinin en büyük başarısı BAFTA ödülü sahibi olmasıydı Danimarka asıllı Amerikalı oyuncu Johansson’un… 1998 yılında oynadığı “Atlara Fısıldayan Adam” filmindeki rolü ile çıkış yaptı. Daha sonra Ghost World, Lost in Translation ve İnci Küpeli Kız gibi filmlerde rol aldı. 2003 yılında iki Altın Küre adaylığı kazandı. Onu gündemde tutmayı başaran en önemli özelliği ise sade ama bir o kadar da çekici güzelliği oldu. Farklı karakterlere bürünebilen bu doğal güzellik, onu sinema endüstrisinin parlayan yıldızlarından bir tanesi haline getirdi.

1984’te New York City’de doğdu. Babası, Karsten Johansson Danimarkalı bir mimar, dedesi Ejner Johansson ise senaryo yazarı ve yönetmendi. Annesi Melanie Sloan ise Polonyalı bir yapımcı… Kardeşi Vanessa Johansson da tıpkı kendisi gibi bir aktris… Diğer erkek kardeşinin ismi Adrian. Ondan yalnızca üç dakika sonra doğan ikiz kardeşinin ismi ise Hunter Johansson… 27 Eylül 2008 tarihinde Ryan Reynolds ile Kanada’da aile arasında düzenlenen bir törenle evlendi.

Scarlett Johansson

Kariyeri ise 1994 senesinde North filmi ile başladı. O yıllarda Home Alone 3, Little Girl, Manny & Lo, If Lucy Fell gibi birçok filmde rol aldı. 1998 yılında Robert Redford ve Kristin Scott Thomas ile birlikte kamera karşısına geçtiği The Horse Whisperer filmi ve 2001 yılı yapımı Ghost World filmi ile birlikte tanındı. 2003 yılında Lost in Translation ve İnci Küpeli Kız filmlerinde yer aldı. Lost in Translation ile Venedik Film Festivalinde En İyi Aktris ödülü aldı. Aynı yıl bu iki film ile iki ayrı Altın Küre adaylığı kazandı. Aynı şekilde En İyi Aktris dalında iki ayrı adaylığı olduğu BAFTA’yı Lost in Translation ile birlikte aldı.

Haziran 2004’te Akademi Ödülleri’ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’ne katılmak için davet aldı. O yıl The Perfect Score, In Good Company ve A Love Song for Bobby Long filmlerinde rol aldı. A Love Song for Bobby Long filmi ile bir kez daha Altın Küre’ye aday gösterildi. 2005 yılında Ewan McGregor ile birlikte bir Michael Bay filmi olan The Island filminde rol aldı. Aynı sene Woody Allen’ın yönettiği Match Point filminde oynadı ve bu filmdeki rolü ile Altın Küre’ye En İyi Yardımcı Aktris dalında aday gösterildi. 2008 senesinde Vicky Cristina Barcelona filmindeki rolüyle çok kişinin gönlünde taht kurmayı başardı.

Scarlett Johansson

Louis Vuitton’ın mankeni oldu. Vanity Fair dergisinin kapağında Keira Knightley ile birlikte çıplak poz verdi. FHM dergisi tarafından da “Yaşayan En Seksi Kadın” seçilerek derginin kapağında yer aldı. Reebok ile sözleşme imzalayarak reklâm kampanyalarında yer aldı.  Reklam anlaşmalarının arkası kesilmedi. Birçok dünya markasına “yüz” oldu. Esquire dergisi tarafından bir kez daha “Yaşayan En Seksi Kadın” seçildi. Johansson’un katıldığı her proje olay oluyordu. Attığı her adım dikkatle takip edildi. Güzelliği ve doğru projelerde yer almasına oyunculuğunu da ekledi ve kolay kolay yakalanamayacak bir başarıya ulaştı.

Scarlett Johansson
Filmografi

  • Avengers: Age of Ultron (2015)
  • Lucy (2014)
  • Chef (2014)
  • Captain America: The Winter Soldier (2014)
  • Aşk (2013)
  • Under the Skin (2013)
  • Don Jon (2013)
  • Hitchcock (2012)
  • The Avengers (2012)
  • We Bought a Zoo (2011)
  • Iron Man 2 (2010)
  • New York, I Love You – Senarist olarak(2009)
  • The Other Boleyn Girl (2008)
  • The Spirit (2008)
  • He’s Just Not That Into You (2008)
  • Vicky Cristina Barcelona (2008)
  • The Nanny Diaries (2007)
  • The Prestige (2006)
  • The Black Dahlia (2006)
  • Scoop (2006)
  • Match Point (2005)
  • In Good Company (2004)
  • A Good Woman (2004)
  • The SpongeBob SquarePants Movie (2004)
  • The Island (2004)
  • The Perfect Score (2004)
  • Girl With A Pearl Earring (2003)
  • Lost in Translation (2003)
  • Eight Legged Freaks (2002)
  • Ghost World (2001)
  • The Horse Whisperer (1998)
  • Home Alone 3 (1997)
  • Just Cause (1995)
  • North (1994)

Scarlett Johansson

Ödüllerinden Bazıları

2004: BAFTA – En iyi aktris, Lost in Translation
2003: Boston Society of Film Critics – En iyi aktris, Lost in Translation
2003: Hollywood Film Festivali – Atılım yapan aktris, Lost in Translation
2003: Los Angeles Film Critics Association Ödülü – Yeni nesil ödülü
2003: Venedik Film Festivali – Atılım Ödülü – En iyi aktris, Lost in Translation
2002: Young Artist Ödülü – En iyi topluluk, An American Rhapsody
2002: Young Artist Ödülü – En iyi genç başrol oyuncusu, An American Rhapsody
2001: Toronto Film Critics Association Ödülü – En iyi yardımcı (Kadın) oyuncu, Ghost World
1998: Independent Spirit Ödülü – Manny & Lo
1998: Hollywood Muhabirleri Genç Aktris Ödülü, The Horse Whisperer

Hazırlayan: Engin Çakır

Yorumlar

comments

Etiketler
Kapalı