Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Yaşam için “küçük” bir ışık

 

Mum ışığı

 Umudu kaybedenlere umudun varlığını hissettiren bir ayrıntıdır mumlar yaşamın içinde. Özel günlerinde romantizmi tercih edenlerin vazgeçemediğidir onlar. Bize ışık saçan öğretmenlerimizi simgelerler. Lüks dekorasyonlarla süslenen kutlama salonları bile, mum ışığı olmadan çok da anlamlı değildir. Işıkların en melankoliği mumlarsız aslında hiçbir şey tam değildir.

 Mum ışığı

Kutlama anlarını bir düşünün. Başrolde hep onlar vardır. Bir köşede tek başına bile dursa odanın anlamını baştan sona değiştirebilir bir mum… Parlaklığı, fitili, ışığın içinde bulunan koyu gölgesi ve çevresine verdiği haleyle; romantik bir dokunun vazgeçilmezidir. Eğer ki daha da ötesini görmek isterseniz onunla; içinde saklı umutları, hayalleri, sıcaklığı ve enerjiyi hissedebilirsiniz.

Mum ışığı

Mumun dekorasyonun en büyük parçalarından birisi olması, hayatımız içindeki işlevini de değiştirdi. Eskiden sadece elektrikler kesildiğinde başvurduğumuz mumlar bugün evlerdeki çiçekler kadar ev halkından… Hayal gücünüz kadar geniş çeşit, renk, form ve kokuya sahip olan mumlar, salonların, sofraların, yatak odalarının, banyoların ve bahçelerin en süslü köşelerinde artık…

Mum ışığı

Dokunduğu her yeri farklı bir kimliğe büründüren mumlarla bin bir çeşit şey yapmak mümkün. İşte bazı tavsiyelerle evinize ruh katmanın yolları… Yaşam için “küçük” bir ışık Yaşam için “küçük” bir ışık Yaşam için “küçük” bir ışık

  • Vitraydan yapılmış rengârenk mozaiklerden tasarlanmış mumlukları kullanarak evinize loş bir aydınlatma sağlayabilirsiniz.
  • Mumları, mumlukların içine koyarak perde kornişine asabilirsiniz.
  • Mumları farklı renklerdeki cam bardaklar içinde merdiven basamaklarına dizerek evinizin içerisinde gökkuşağını andıran bir görünüm yaratabilirsiniz.
  • Duvarınızı mumlarla süsleyip duvarınızı ışık ağacı yapabilirsiniz.
  • Kristal ya da boncuklu mumluklar içinde yakarak tıpkı bir yıldız gibi parlamalarını izleyebilirsiniz.
  • Küçük mumları cam fanuslar içinde suda yüzdürebilirsiniz.
  • Fenerlerin ve kandillerin içine koyarak onların oryantal etkisinden faydalanabilirsiniz.
  • Aynanın önüne dizerek gölge ve ışık oyunları oluşturabilir; etkisinin ikiye katlanmasını seyredebilirsiniz.
  • Cam sürahilerin ağzına kâğıttan kâseler yaparak içlerine koyabilir ve farklı bir dekorasyon sağlayabilirsiniz.

  • Hazırlayan: Engin Çakır

     

Başa dön tuşu