Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Zamanı tamir eden adamın kızı:Ayşegül İnci  

 Zamanı tamir eden adamın kızı Ayşegül İnci

 “Zamanı Tamir Eden Adam benim babam. Yılların saat ustasıdır babam ve bu albümle ona sesleniyorum. Küçüklüğümden beri saatlerin ve saat parçalarının arasındayım. Zaman kavramının şarkılarımı çok etkilediğini fark ettim ve bu konseptte bir albüm hazırlamak istedim.”

 Müzik yaşamındaki adımlarını dikkatli ve sağlam bastıktan sonra ilk albümüyle müzik dünyasında yeni bir maceraya atılan Ayşegül İnci ile yeni albümü “Zamanı tamir eden adam”, kariyeri ve hedefleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Besteleri, içtenliği ve özenli duruşuyla dikkat çeken Ayşegül’ün adını bundan sonra sıkça duyacağız.

 Zamanı tamir eden adamın kızı Ayşegül İnci

Ayşegül İnci kendini anlatsa nasıl ifade ederdi? İlk sözümüz bu olsun.

Kendimi en iyi şarkılarımla ifade eden bir müzisyenim, şarkılarımı dinleyin ve beni öyle anlayın derim.

 Müzikle bağın ilk olarak ne zaman başladı? Kısacası müzikle olan serüvenin nasıl gelişti?

Müziğe 13 yaşında gitarla başladım ve devamında kendi şarkılarımı besteledim. Lise yıllarında vokal eğitimi, şarkı sözü yazarlığı ve beste yapmak üzerine eğildim. Eskişehir’de üniversite döneminde ise çalmadığım mekan ve sahne kalmadı. Festivallere katıldık, yarışmalarda dereceler elde ettik. Tüm çabam albüme kadar giden süreçte olabildiğince deneyim elde etmekti. İstanbul’a geldiğim süreçte Teoman ve Yalın gibi çok değerli solistlere sahne gruplarında bas gitaristlik ve back vokalistlik yaptım. Devamında 2010 yılında prodüktörüm Alen Konakoğlu ile beraber albüm sürecine başladık. 2 yıl süren uzun bir albüm hazırlık ve kayıt süreci sonrasında, Zamanı Tamir Eden Adam’ı Arpej Yapım etiketiyle yayınladık.

Bas gitar genellikle erkeklerin tercih ettiği bir çalgı. Bas gitarla olan ilişkin nasıl ilerledi?

Eskişehir’de okuduğum dönemde kendi şarkılarımı söylemek için bir grup kurmak istediğimde o dönem basçı bulamadık. Ben de kendim çalarım diye bas gitara başladım. Uzun yıllar sahnede bas çalıp şarkı söyledim.

 Zamanı tamir eden adamın kızı Ayşegül İnci

Müzik anlayışını nasıl tarif edersin? Kaç tane besten var? Beste yaparken yaşanmışlıkların payı ne oluyor?

14 yaşından bu yana günlük gibi tuttuğum bir beste defterim var. 40’tan sonrasını saymadım, kaç tane var diye bir sayı veremem o yüzden 🙂 Şarkı yazarken şu tarz yaparım diye kendimi kısıtlamıyorum, sadece içimden gelen melodileri döküyorum. Ne hissediyorsam, neye üzülmüşsem ya da neden etkilenmişsem bunları yansıtıyorum. Zaman kavramı, geçmiş ve yaşanmışlıklar beni oldukça etkiliyor.

Bugüne dek Teoman ve Yalın gibi ünlü isimlerle birlikte müzik yaptın. Bas gitar ve geri vokal olarak onlara destek oldun. Bu sürecin müzik yaşamına ne gibi etkileri oldu?

Kendimi geliştirmemde oldukça büyük katkıları oldu bana. Hep iyi solistlerle çalıştım ve onları gözlemleme şansım oldu. Bu işin mutfağını bilmenin önemli olduğunu düşünüyorum.

 Zamanı tamir eden adamın kızı Ayşegül İnci

Ailende müzikle uğraşan başka birisi var mı?

Ailemde profesyonel anlamda müzikle uğraşan başka birisi yok. Genelde hobi boyutunda ilgileri var. Büyük ablam bir dönem davul çalmıştı, hatta ilk grubumu onunla kurmuştum, diğer ablamsa bir dönem gitarla ilgilenmişti.

Biraz da albümden bahsedelim. İsmi oldukça dikkat çekici. “Zamanı Tamir Eden Adam…” Nereden çıktı bu isim, hikayesi nedir?

Zamanı Tamir Eden Adam benim babam. Yılların saat ustasıdır babam ve bu albümle ona sesleniyorum. Küçüklüğümden beri saatlerin ve saat parçalarının arasındayım. Zaman kavramının şarkılarımı çok etkilediğini fark ettim ve bu konseptte bir albüm hazırlamak istedim.

 Albümde birçok ünlü isim gerek çalgılar gerek sesleri ile sana eşlik etti. Biraz da bundan bahsedelim mi?

Alen Konakoğlu prodüktörlüğünde çok değerli müzisyenler sağ olsunlar bu albümde bana destek verdiler: Can Şengün, Levent Candaş, Serdar Barçın, Burhan Kulle, Gündem Yaylı Grubu, Serkan Sönmezocak, Anıl Çifter ve Mehmet Aksoy… Ayrıca Kahır şarkısında Yüksek Sadakat’ten tanıdığımız Kenan Vural sesiyle şarkıya renk kattı. Zamanı tamir eden adamın kızı Ayşegül İnci

Albümde Eskişehir’e yazılmış bir şarkı da bulunuyor. Bu şarkının arka planında neler yatıyor?

Birçok ilkleri yaşadığım çok özel ve eşsiz bir şehir Eskişehir… İlk profesyonel müzik hayatına atıldığım ve müzikten asla kopamayacağımı anladığım bir yer. Çok özlediğim bir anda bu şarkıyı yazdım. Eskişehir’de okumuş olan ve hala okuyan, orada yaşayan herkese hediye ettiğim bir şarkı oldu.

Dinleyiciler bu albümü niçin almalı?

Bu soruyu bana değil müzik eleştirmenlerine ve dinleyicilere sormak lazım. Ben, “niçin alırlar ya da ne kadar satarım”ı düşünerek bu albümü hazırlamadım çünkü. Sadece içimden gelen şarkıları paylaşmak istedim. Samimi olduğunu düşündüğüm bir ilk albüm oldu.

Bursa ile aran nasıl? Bursalılar seni sıkça dinleyebilecek mi?

Bursa ile aram hep iyi olmuştur. Eskişehir’de okurken Bursa’ya çok sık konsere gelirdim. En son da Teoman’la çaldığım dönemde Suare’ye konsere gelmiştik. Önümüzdeki aylarda Bursa’da konserimiz olacak bunun da müjdesini vermek isterim…

 Bundan sonrası için planların ve projelerin neler?

Bu albümde ilk klibimiz Hatırlıyor musun’a geldi. İkinci klip Kahır’a gelecek. Albümdeki şarkılara çekebildiğim kadar klip çekmek istiyorum. Uzun vadeli planım ise yapabildiğim kadar çok albüm yapıp, sayısız konser vermek istiyorum.

Bu keyifli sohbet için çok teşekkürler…

Ben teşekkür ederim. Çok keyifliydi. Bursalılarla zaten çok yakında görüşeceğiz…

 Ayşegül İnci ile “atış serbest”

Müzik – Vazgeçilmezim

Zaman – Takıntım

Bas gitar – Groove

Eskişehir – Öğrencilik

Baba – İlk aşk

“Bilmesen de” – Platonik aşk

Umut – Her şey

Yıldız – Parıltı

Rock – Yaşam tarzı

Saç –Kıvırcık

Sahne – Nefes almak

Başarı – Çalışmak

Işık – Sahne

Başa dön tuşu