Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Bursa Edebiyat Müzesi

Bursa Edebiyat Müzesi

Adres: Misi Köyü (Gümüştepe Mahallesi) Dere Sok. No: 9 Nilüfer

Nazım Hikmet’ten, Yaşar Kemal’e, Orhan Pamuk’tan Fazıl Hüsnü Dağlarca’ya kadar çok sayıda değerli yazarın el yazmaları ve kişisel eşyalarının bulunduğu müze, Türk Edebiyatı’nın hafızası ve belgeliği niteliği taşıyor.

Nilüfer Edebiyat Müzesi’nde, Behçet Necatgil’in el yazması şiiri, Yaşar Kemal’in şapkası, el yazmaları, Nazım Hikmet’in el yazması ve Sofya baskısı kitapları, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın gözlüğü, kalemi, çalar saati gibi çok sayıda değerli yazara ait kişisel eşya ve eserler yer alıyor.
Müzenin mektup odasında Cemal Süreya’dan Rıfat Ilgaz’a, Attilla İlhan’dan Halet Çambel’e pek çok yazarın 50 el yazması mektubu orijinal olarak ve toplamda 800 el yazması mektup dijital olarak sergileniyor. Müzede ayrıca kitap eskizleri, daktilolar ve gözlük, kalem, pipo gibi kişisel eşyalar da bulunuyor. Yaklaşık 600’e yakın kitabın yer aldığı müzede Boğaziçi Arşivleri ile yapılan iş birliği sonucu, bin 180 adet kataloglama girişi de gerçekleştirildi.
Başa dön tuşu