Sheraton Bursa Hotel
Eker Efsane Yoğur

Papaz Yahnisi

Papaz Yahnisi

papaz yahnisi

Yaklaşık 900 kişinin yaşadığı, çoğunluğunu Karadeniz’den göç eden ailelerin oluşturduğu ve Bursa’nın Marmara denizi kıyısındaki son köyü olan Kurşunlu’da rastladığım bir tarif. Bu tarif, yemeklerin de insanlar gibi göç ettiğinin kanıtı…

1 adet palamut

2 adet domates

1 adet soğan

2 adet yeşil biber

1 limonun suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kuru nane

Palamut ayıklanarak iyice temizlenir ve dilimlenerek kesilir. Kesilen dilimler tepsiye dizilir. Diğer tarafta yemeklik doğranan soğan zeytinyağında kavrulur. Üzerine biber domates ve baharatlar konulup pişirilmeden ocaktan alınıp tepsideki palamutların üzerine dökülerek ya fırında ya da ocakta üstü kapalı olarak 25 dakika pişirilir ve servis yapılır.

Papaz Yahnisi

Ömür Akkor’un diğer balık tarifleri…

Yorumlar

comments

Etiketler
Kapalı