Teknik Oto
Ted Koleji

Apolyont’un derinliklerinden ekmek çıkaranlar

Gölyazı

Apolyont’un derinliklerinden ekmek çıkaranlar
Orhan Turhan, Gölyazı, 18.04.2017

Apolyont’un derinliklerinden ekmek çıkaranlar

“…Kuzeybatıdan güneydoğuya uzunluğu 24 kilometre, genişliği 13 kilometredir. Orhançay ve Simav nehri sayesinde büyük gemilere açık gölün Marmara denizine uzaklığı 28 kilometredir. Bu göl, ana uğraşları balıkçılık olan çok sayıda küçük yelkenli gemiler ve kürekli sandallarla doludur. Gölde bolca bulunan yumuşak etli, lezzetli balıklar Bursa, İstanbul ve Avrupa yakasındaki Türk kentlerinin pazarlarında çok aranır. Bu balıklar arasında turnabalığından başka, sazan, yanında yayın gibi çok tanınmış bir çeşit balık, ağzının tadını bilenler içindir.” (1890’larda Uluabat Gölü’ne uğrayan Fransız gezgin Vital Cuinet de’nin Asya Türkiyesi kitabı)

Those who earn their bread from the depths of Apolyont

“…A length of 24 kilometers and a width of 13 kilometers from the northwest to the southeast. The lake that is open to large ships by way of Orhançay and Simav lakes is 28 kilometers to the Marmara Sea. This lake is packed with small sailboats and scullers the main occupation of which is fishing. The soft meaty, tasty fish found abundantly in the lake are in demand at the marketplaces of Turkish cities in Bursa, Istanbul and European side. Among these, pickerels, carps and catfish are for gourmet individuals.” (Asian Turkey book by French traveler Vital Cuinet de who visited Uluabat Lake during the 1890’s)

Gölyazı hakkında daha fazlası için tıklayın.

Suya yansıyan “Bursa rüyası”

Apolyont’un derinliklerinden ekmek çıkaranlar

Yorumlar

comments

Etiketler

Bu da ilginizi çekebilir

Kapalı
Kapalı