Ted Bursa Koleji
Eker Efsane Yoğur
Neskar Otomotiv
Sheraton Bursa Hotel

Beyazperdenin acemi prensesi

İlk kez 1999 yılında Get Real dizisinde göz kamaştırıyordu Anne Hathaway. Şöhreti 2001 yılındaki Acemi Prenses filmi ile yakaladı. Devamı Akademi Ödülü adaylığına kadar çorap söküğü gibi geldi. 

Tam ismiyle Anne Jacqueline Hathaway. Takma adı ise Annie. 1.73 m. boyunda, Brooklyn / 12.11.1982 doğumlu bir Hollywood yıldızı. Babası avukat Gerald Hathaway, annesi ise oyuncu Kate McCauley’di. Koyu bir Katolik olarak yetiştirildi. Abisinin eşcinsel olduğunu öğrendikten sonra, kişilerin cinsel tercihlerine karışan bir mezhebin üyesi olmayacağını öne sürerek kendisini mezhepsiz bir Hristiyan olarak tanımladı.

Anne Hathaway

Çocukluğundan itibaren hemşire olmak isteyen Hathaway, bu rüyasından vazgeçmesinin ardından sinema dünyasına yöneldi. Millburn Lisesi’nde okuduğu sıralarda pek çok tiyatro oyununda yer alan genç oyuncu, lisedeyken sergilediği Once Upon a Mattress adlı oyunla Paper Mill Playhouse ödüllerinde Yükselen Genç Yıldız alanında en iyi liseli oyuncu olarak aday gösterildi. Vassar College’da kadın çalışmaları alanında bir süre eğitim aldıktan sonra New York Üniversitesi’ne katılan Hathaway, burada okuduğu süre zarfında Barrow Group Theater Company adlı tiyatro okulunda eğitim aldı. İlk TV deneyimini kısa ömürlü Get Real dizisi ile yaşayan oyuncu, 2001 yılında The Princess Diaries adlı filmde başrol oynadı, ayrıca 2001 yılında, The Other Side of Heaven ve 2002 yılında Nicholas Nickleby adlı filmlerde yan rollerde oynadı.

1999-2005 yılları arasında ağırlıklı olarak aile filmleri ve çocuklara yönelik yapımlarda yer alan Hathaway, bu tarihten sonra daha ciddi filmlerde oynama kararı aldığını açıkladı. 2005 yılında Hoodwinked! adlı animasyonda “Kırmızı Başlıklı Kız”ı seslendiren genç oyuncu, aynı yıl Barbara Kopple’ın yönettiği ve zengin genç Kaliforniyalı çocukların karşılaştıkları sorunları anlatan Havoc ve 1963-1981 yılları arasında Amerika’nın batısındaki iki erkek arasındaki romantik ilişkiyi konu alan Brokeback Mountain’da rol aldı.

Anne Hathaway

2006 yılını The Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer) ve 2007 yılını Becoming Jane adlı filmlerle kapatan Hathaway, 2008 yılında Becoming Jane, Get Smart, Passengers ve Rachel Getting Married adlı yapımlarda rol aldı. Jonathan Demme tarafından yönetilen ve bir drama filmi olan Rachel Getting Married, genç oyuncuya Oscar ve pek çok tanınmış ödül töreninde en iyi oyuncu adaylığı getirdi; Hathaway bu film ile Prism Award ve Southeastern Film Critics Association Award’ın içinde bulunduğu toplam sekiz ödül kazandı.

2009 yılında olumsuz eleştirilere rağmen yüksek bir gişe hasılatı kazanan Bride Wars adlı romantik komedi filminde rol alan Hathaway, 2010 yılında Valentine’s Day ve Alice in Wonderland adlı sinema filmlerinde rol aldı ve de ünlü T.V. animasyon serisi Family Guy’ın bazı bölümlerinde seslendirme sanatçısı olarak yer aldı. Tim Burton’ın yönettiği ve başrollerini Johnny Depp, Helena Bonham Carter ve Mia Wasikowska ile paylaştığı Alice in Wonderland filminde Beyaz Kraliçe (White Queen) karakterini canlandıran başarılı oyuncu, performansı ile eleştirmenlerden tam not aldı.

11 Aralık 2010 tarihinde Norveç Oslo’da yapılan “Nobel Barış Ödülü Konseri”nde Denzel Washington ile birlikte sunuculuk yaptı. Anne Hathaway yeni çekimine başlanan “Sefiller” filmi için tek çocuklu anne “Fantine” karakterini canlandıracak ve bu rol için rolünü daha inandırıcı kılmak adına günde sadece 500 kalorilik diyet uyguladı. Bu film 2013’te vizyonda olacak. Anne Hathaway Kasım 2011’de aktör Adam Shulman ile nişanlandı. Hayatındaki son önemli gelişme ise son vizyon filmi. “Batman – Kara Şövalye Yükseliyor” filmi ile tekrar yükselişte…

Anne Hathaway

Filmografi

Dark Night Rises (2012)

One Day (2011)
Love & Other Drugs (2011)
Valentine’s Day (2010)
The Fiance (2010)
Alice in Wonderland (2010)
Bride Wars (2009)
Passengers (2008)
Rachel Getting Married (2008)
Get Smart (2008)
Becoming Jane (2007)
The Devil Wears Prada (2006)
Brokeback Mountain (2005)
Havoc (2005)
Hoodwinked! (2005)
The Princess Diaries 2: Royal Engagement (2004)
Ella Enchanted (2004)
Nicholas Nickleby (2002)
The Other Side of Heaven (2001)
The Princess Diaries (2001)

Get Real – Meghan Green (Dizi) (1999)

Yorumlar

comments

Etiketler

Bu da ilginizi çekebilir

Kapalı
Kapalı